Hedelmäinen grillisalaatti ja juustoleipä


Lauantain lounas grillillä valmistettuna. Mulle tulee omien perus grilliruokien suhteen joka kesä aika nopeasti seinä vastaan, mikä on todella harmi koska takapihalla pöhisevä grilli kuuluu ehdottomasti täydelliseen kesäiltaan. Kyläillessä grillattu ruoka maistuu aina ihanalle ja omakin silloin kun kokeilee jotain vähän erilaista ja tavanomaisesta poikkeavaa. Niin tein eilen ja kyllä kannatti metsästää uusia tuulia. :)

Seuraavaksi hedelmäinen grillisalaatti ja mehevä juustolla ja pinjansiemenillä höystetty leipä.


Juustoleipä

Tarvitset:

4dl kädenlämpöistä maitoa
0,5dl rypsöljyä
2tl suolaa
75g vahvaa juustoa esim. Västerbotten
0,5dl ruisjauhoja
1ps kuivahiivaa
n.8dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
sormisuolaa
pinjansiemeniä

Sekoita lämpimään maitoon öljy, suola ja juustoraaste. Sekoittele keskenään kuivahiiva ja ruisjauhot ja lisää maitoon-seokseen. Vaivaa viimeiseksi taikinaan vehnäjauhot pienissä erissä ja nosta taikina kohoamaan lämpimään paikkaan kolmeksi vartiksi. 

Nosta kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa sen jälkeen taikina kolmeen osaan ja pyörittele ensimmäisestä osasta pallo. Aseta pallo leivinpaperoidun pellin keskelle. Rullaa kaksi muuta osaa pötkylöiksi ja kierrä ne toistensa ympäri. Kiedo kierre taikinapallon ympäri ja voitele leipä vedellä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja pinjansiemeniä.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja anna leivän kohota pellillä vielä uunin lämpeämisen ajan. Paista leipää uunin alatasolla n.15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. 



Hedelmäinen grilli-kanasalaatti 6:lle

Tarvitset:

n. 600g maustamattomia kanan rintafileitä
2dl turkkilaista jogurttia
0,5tl kurkumaa
2tl broilerimaustetta
1 valkosipulinkynsi
pieni pala inkivääriä
yhden limen raastettu kuori

2 luumua
4 nektariinia
6 tomaattia
oliiviöljyä
mustapippuria
sormisuolaa
ripaus sokeria

2pkt (250g) mozzarellaa
basilikaa

Valmista ensin kanojen marinadi. Sekoita keskenään jogurtti, mausteet, puristettu valkosipulin kynsi, raastettu inkivääri ja limen kuori. Pyörittele sen jälkeen kanat sekaisin marinadin kanssa ja anna maustua huoneen lämmössä noin tunti ennen grillaamista.

Puolita nektariinit ja luumut ja pilko tomaatit neljään osaan. Lorauta kulhon pohjalle hiukan oliiviöljyä ja mausta se suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Pyörittele tomaatit ja hedelmät öljyssä ja anna maustua hetken. 


Viipaloi mozzarella. Grillaa kanat kypsiksi ja hedelmät/tomaatit pehmeiksi. Lado laakeaan salaattikulhoon kerroksittain kanaa, hedelmiä, mozzarellaa ja basilikan lehtiä. Tarjoile lämpimän juustoleivän kera.



Toivottavasti teidän sunnuntainne on kulunut mukavissa merkeissä. Me suuntasimme aamupäivällä Rauman saaristoon ja meri-ilma teki kyllä niin hyvää! Kotona kiskottiin koko perhe kahden tunnin päikyt(sunnuntaisin se on sallittua, eiks niin?;)) jonka jälkeen vietimme illan anopin herkkupöydän äärellä. Jokseenkin täydellinen ja rentouttava viikon päätös..:)

Nyt oikein ihanaa tulevaa viikkoa jokaiselle!<3



Kommentit

Suositut tekstit