Pizza-Lauantai

Heippatihei ja mukavaa maanantaita!:) Nyt on pakko jakaa teille lauantaina tekemäni pizzan ohje. Raaka-aineita ei ole montaa joten suolainen pala syntyi tosi näppärästi ja pienellä vaivalla. Lisäksi siinä oli sopivasti vaihtelua siihen peruspizzaan jota tulee kotona useimmiten tehtyä. Ohjeen runko on Kinuskissan Helpot Suosikit -kirjasta.


Lohi-ranskankerma-pizza

Pohja:

1,5dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl kuivahiivaa

Täyte:

150g ranskankermaa
1 iso sipuli
400g kylmäsavulohta
mustapippuria

Pinalle:

rucolaa
parmesanlastuja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää siihen öljy ja suola. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää jauhot pienissä erissä taikinaan kunnolla vaivaten. Nosta liinalla peitetty taikinakulho 45 minuutiksi kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin puolikas jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä hyvin ohueksi levyksi. 
Levitä päälle rankankerma. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja jaa sipulirenkaat ja kylmäsavulohi pizzapohjien päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria ja paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia kunnes pizzan reunat ovat saaneet kauniisti väriä. 
Ripottele lämpimän pizzan päälle rucolaa ja parmesanlastuja ja tarjoile.

Meillä oli lauantaina ystäviä iltaa istumassa ja tein myös muutaman makean herkun pizzan kaveriksi. Tarjolla oli sitruunaleivoksia, valkosuklaakeksejä (molemmat Kinuskikissan helpot suosikit-kirjasta) ja omasta hatusta sävellettyä mansikka-juustokakkutrifleä. 



Kuluneena viikonloppuna on siis herkuteltu enemmän kuin laki sallii joten tänään täytyy taas palata normaaliin ruotuun. Huomenna rakas aviomieheni täyttää vuosia ja suunnitelmissa onkin terveellinen aamiaisbrunssi päivänsankarimme kunniaksi.<3

Nyt mukavaa päivänjatkoa jokaiselle!

Kommentit

Suositut tekstit