Kuusia Kajastava Kari

Yksi niistä saarista joissa me käymme useamman kerran kesässä. Paikka jossa monet miehen alut viettivät aikanaan armeijavuotensa, minun isäni myös. Kuuskajaskarissa on meidän suvun kohdalla hiukan enemmänkin historian havinaa, sillä mummuni asui 50-luvulla siellä sisaruksiensa ja vanhempiensa kanssa useamman vuoden. Iso-Pappani oli armeijan leivissä, alarivin kolmas vasemmalta. Melko komea kaveri..;)


Minusta on ihana kuljeksia saaressa mummun ja kummisetäni eli mummuni veljen kanssa. Kuunnella kaikkia vanhoja muistoja ja katsella paikkoja joissa he ovat viettäneet kultaisia lapsuusvuosiaan. Alla näkyvässä punaisessa puutalossa käytiin 50-luvulla koulua ja myöhemmin se toimi sotkuna. Nykyisin kivityöpajana.


Seuraavassa kuvassa taas on mummuni ja kummisetäni vanha kotitalo. Pienen pienessä mökissä asui sovussa liuta lapsia vanhempineen. Ja alimmaisen kuvan tykkivarasto toimi silloin aikanaan muonavarastona ja tarinan mukaan saaren lapset tapasivat käydä siellä herkkuvarkaissa. Mummuni mukaan mikään ei ole ikinä maistunut niin hyvältä kuin sieltä pöllityt rusinat ja hedelmät..:DRauman historian surullisin päivä. Sanattomaksi vie. Isotätini suureksi onnekseen myöhästyi tuona iltana tanssiaisiin kuljettavalta lautalta. Tämä uutinen koskettaa vieläkin Raumalaisia, lähes jokainen kaupunkilainen tunsi tai tiesi jonkun onnettomuudessa menehtyneen..


Sitten tähän päivään, tai oikeastaan viime sunnuntaihin. Kävimme koko poppoo saaren nykyisessä kahvilassa kalakeitolla ja lasten iloksi löysimme myös pienen leikkipaikan... Ja sieltä leikkipaikalta löytyi pitkä hyppynaru; lopputulemana minä ja äiti pompimme ja pyöritimme vuoroin narua -sisätiloissa! "Nallekarhu, nallekarhu, pyöri ympäri... niiaa, kumarra, potkaise, koske käsi maahan, nallekarhu, nallekarhu, juokse pois".. Tuli ihan ala-asteen välkät mieleen.:D Ja hyppelöiden jälkeen otettiin futismatsi.Kiivettiin myös ylös tähystystorniin. Tai siis kaikki muut kiipesivät mutta minua alkoi kauhuttaa puolessa välissä rappusia. Kysympä vaan miten helkkarissa olen viime kesänä tullut kahdesta paljon korkeammasta tornista köyden kanssa alas?!  


Ihana ja itselle merkityksellinen paikka.

Suosittelen kaikkia Raumalla vierailevia kesäturisteja käymään. Vesibussi vie perille ja saarelta löytyy monta grillauspaikkaa jos haluaa nauttia itse käristettyjä eväitä.:)


 Nyt ihanaa viikonloppua jokaiselle!<3

Täällä päässä siirrytään kulinaaristen houkutusten äärelle; nappasin tänään Rauman torilta hieman juustoja ja salamia illan iloksi ja taidammepa ottaa myös lasin punaista herkkujen seuraksi.;)

Kommentit

Suositut tekstit