Kaipaan... lohikeittoa

No ehkä päälimmäisenä kaipaan kuitenkin miestäni joka on työnsä puolesta reissulla melkein koko viikon, mutta toiseksi minä kaipaan lohikeittoa... ja ihan kauheasti kaipaankin!;D Enkä nyt puhu sellaisesta ihan perus keitosta vaan todellisesta herkusta mitä anoppini taannoin valmisti. Sen kuullaan kulkevan myös nimellä Imatralainen lohikeitto ja tulossa on minun versioni siitä. Tein keittoa Suomessa, mutta minulle keiton maut ja raaka-aineet tuovat mieleen myös Venäjän ja kyseistä herkkua saa toki täälläkin aikaiseksi. Taidan kuitenkin odottaa seuraavaa kokkauskertaa sinne asti että saan kultanikin kotio meidän kanssa samaan pöytään.:)

Imatralainen lohikeitto (venäläisin vivahtein A'la pienistä nauttija)

Ainekset:

nippu kesäsipulia
2 maustekurkkua
kesäkurpitsa
puoli kiloa lohta
1prk smetanaa
3 kasvisliemikuutiota
loraus hunajaa
mustapippuria
suolaa
nippu tilliä

päälle smetanaa 



Viipaloi maustekurkut, kesäkurpitsa ja sipulit reilun kokoisiksi paloiksi. Kuullota sipulit kattilassa ja lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Veden kiehuessa lisää kurkkusuikaleet, smetana ja loraus juoksevaa hunajaa. Sekoittele reilusti vispilällä jotta smetana ei jää rakeiseksi. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Paloittele lohi ja lisää se keittoon kesäkurpitsasuikaleiden kera. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi tillisilppu ja nosta pata pöytään.


Kylkeen ruisleipää, päälle ruokalusikallinen smetanaa ja A vot. 


Minun makuhermojani tämä keitto kutkutti toden teolla; makeaa, kirpeää, kermaista ja hapanta samassa paketissa. Toivottavasti toimii teilläkin!!;)










Kommentit

Suositut tekstit