Matkalla leikkimään

Leikkipäivä isolla L:llä. Jälleen näkemisen riemua, vauhtia ja vaarallisia tilanteita  syntyy kun Ufan viisi "finski-lasta" saatiin taas samojen seinien sisäpuolelle:D Käppäilimme eilen toisen Ufassa asuvan suomalaisperheen luokse leikkiaikeissa. Matka lämpimässä ja aurinkoisessa kesäsäässä oli mieluisa. Viime vuodesta niin kovin tuttu kävelyreitti näytti kesän vallitessa aivan erilaiselta. En ole aiemmin edes tajunnut miten puistomainen ja vehreä kotikaupunkimme onkaan. Valitettavasti kamerani unohtui kotiin joten tulevat otokset ovat kännykällä napattuja..Kävelymatkat Eemilin kanssa sujuvat nykyään helposti  -kiitos rattaisiin kiinnitetyn seisomatelineen. Eemil saa aina halutessaan kävellä, mutta väsyn iskiessä teline on meidän pelastus. Meillä ei ole täällä omaa autoa; venäläinen ajotapa ei kauheasti houkuttele tien päälle ajajan roolissa ja tenkkapoo iskisi viimeistään siinä kohtaa jos kielitaidottomana joutuisi miliisin kynsiin. Niimpä ulkomaalaiset täällä käyttävät pitkälti autonkuljettajia. Minä kuitenkin nautin täysin siemauksin vielä näistä päivistä kun ilmat ovat kohdallaan ja maassa ei ole lunta, jolloin voi rauhassa liikkua jalan paikasta toiseen ilman että siihen tarvittaisiin ulkopuolisen apua. Matkalla leikkimään päätimme pysähtyä lounaalle Bella Italian kahvilaan joka avattiin viime talvena. Ihana rauhallinen paikka josta saa taatusti hyvää ruokaa. Meille on tullut viimeisimmän Ufaan saapumisemme jälkeen monta iloista yllätystä vastaan englannin kielitaidon suhteen. Esimerkiksi Bella Italian ruokalistat ovat ainoastaan venäjäksi ja italiaksi ja viime vuonna kukaan tarjoilijoista ei puhunut englantia, niimpä tilaaminen oli aina aikamoista hakuammuntaa. Nyt eräs tarjoilijatytöistä kuitenkin taisi hieman englantia ja kyllä se asioiminen vaan niin paljon helpompaa on kun on yhteinen kieli käytettävänä. Samanlaista edistystä on tapahtunut kanta-sushipaikassamme ja sinne on tullut jopa englanninkieliset ruokalistat..jee! Koskahan sitä laajempaa edistystä alkaa tapahtua meidän perheen venäjänkielen taidoissa...?:D Lienee aiheellistaa ottaa itseä pikkuhiljaa niskasta kiinni tässäkin asiassa!

Oman salaattini ja Eemilin omeletin lisäksi ostimme mukaan myös makeaa herkkua..

Kahvilassa myydään toinen toistaan herkullisempia kakkuja ja leivoksia ja parasta on että kakkuja saa niin isoina kuin pieninäkin. Minun ostamastani kakusta syö hyvin kuusi aikuista, mutta uppoaa se taatusti neljällekin. Nyt meitä aikuisia oli kaksi ja lapsia viisi ja aika pienin vaivoin popsimme kakun melkein kokonaan...:) Jos minä joskus (en kyllä ole suunnitellut) perustaisin kahvilan niin siellä myytäisiin taatusti tällaisia minikakkuja. Miten helppo ja kaunis tarjottava kahvivieraille ja toimii se tuliaisena kylään mentäessäkin kuten meidän tapauksessamme. 

Kaksi kakun päällä olevaa macarons leivosta ovat aivan normaalin kokoisia, niistä voi ehkä päätellä kuinka mini tämä minikakku onkaan..:)

Tänään kulutimme päivämme Megassa jonne oli kesän aikana ilmestynyt uusi hieno leikkipaikka, kauppoihin ei siis kerjetty lainkaan kun aika kului iloisesti leikkien. Saa nähdä mitä touhuja huominen tuo tullessaan.. aurinkoa ja lämpoä on ainakin luvattu.:)

Kommentit

Suositut tekstit