Pestoinen pastasalaatti

Tässä yksi meidän perheen vakkariksi muodostunut klassikko. Itse maistelin tätä herkkua ensi kerran jokunen vuosi sitten Espoossa kun ystäväni J oli sitä meidän tyttöjen legendaarisiin salaatti-iltoihin valmistanut.
... Voi miten kaipaankaan niitä aikoja ja ennen kaikkea ihania tyttöjäni!<3

Mutta takaisin siihen pastasalaattiin. Tämä on minun versioni joka vaihtelee aina sen mukaan mitä kaapeista löytyy. Määrät eivät siis todellakaan ole tarkkoja!;)

Pestoinen pastasalaatti



Ainekset:


rasia kirsikkatomaatteja
sipuli
kourallinen rucolaa
farfalle pastaa
300g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
kourallinen pinjansiemeniä
1 pussi mozzarellapalloja
aurinkokuivattuja tomaatteja
1rkl pestoa
oliivioöljyä
mustapippuria
suolaa


Laita pastavesi kiehumaan ja pinjansiemenet pannulle paahtumaan. Ole tarkkana etteivät siemenet kärtsää! Puolita tomaatit ja suikaloi sipuli. Laita ne salaattikulhon pohjalle ja raasta myllystä päälle mustapippuria. Ripottele niiden päälle  paahdetut pinjansiemenet, aurinkokuivattuja tomaatteja(oman maun mukaan) ja mozzarellapalloja. 


Lisää pasta kiehuvaan veteen ja paista kanasuikaleet tilkassa öljyä. Mausta suikaleet mustapippurilla ja suolalla. Laita kypsän pastan joukkoon ruokalusikallinen pestoa. Minulla oli tällä kertaa pähkinäistä versiota käytössäni, mutta ihan perusversiokin käy. Sekoittele pesto ja pasta huolellisesti ja kaada salaattikulhoon. Kaada pastan päälle myös broilerisuikaleet. Lisää lopuksi pinnalle kourallinen rucolaa.


Sekoittele ja nauti!



Nopeaa, helppoa ja toimii myös hyvänä tankkauksena ennen urheilusuorituksia.

Kivaa torstaita ja lähenevää viikonloppua!:)









Kommentit

Tiia P sanoi…
Näyttää ihanalle :) Oot kyllä melkonen kokki! Millähän voisin itse korvata tuon peston, kun sen maku ei jotenkaan sovi itselleni?

Unknown sanoi…
Kiitos!:) Tuohon voi kokeilla vaikka makeaa chilikastiketta tai mangochutneyta, mutta itse maustaisin niiden kanssa pastan sijaan kanasuikaleet. Jos haluaa jättää kastikkeet kokonaan pois pastat voi keittää esimerkiksi kasvis- tai kanaliemessä, jolloin niihin saa vähän extramakua mukaan.
Anonyymi sanoi…
Ne oli niin kivoja iltoja! <3

- J
Unknown sanoi…
No niin oli!<3

Suositut tekstit