JuustoBoston ja kuppi teetä kiitos!

Meillä on muutamien tyttökavereiden kanssa sellainen keskusteluketju joka on perustamisensa jälkeen osoittautunut oikeaksi ideahautomoksi. Siellä jaetaan päivittäin ajatuksia ja kuulumisia, pohdiskellaan mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu ja sitten kirjoitellaan sellaisista ihanan kepeistäkin jutuista. Mikä mahtava tapa pysyä ajan tasalla ystävien elämästä varsinkin kun me kaikki asumme joko eri puolella Suomea tai eri maassa.  Ja naisihmisiä kun ollaan niin vaihdamme siellä innokkaasti myös reseptejä niin ruuanlaiton kuin leivonnankin saralta. Ihan mahtavaa piristystä ainakin meidän keittiöön! Itse  tunnustan jääväni helposti junnaamaan kauhoineni ja essuineni tuttuihin uomiin niin että samat padat porisevat kyllästymiseen asti liedellä viikosta toiseen...

Pari päivää sitten yksi meistä teki sämpyläbostonia(terkkuja Espooseen!). Sitä oli tietysti aivan pakko testata ja haluan ehdottomasti jakaa tämän teidänkin kanssanne! Ihan superherkkua vaikka minun täytteeni eivät olleet kummoisia(ainakaan näihin Espoon täytteisiin verrattuna;)), mitä nyt kaapista sattui löytymään.:)

JuustoBoston a'la Pienistä Nauttija

Taikina:

5dl maitoa
1rkl sokeria
1tl suolaa
1dl kaurahiutaleita
1ps kuivahiivaa
n.11dl vehnäjauhoja
50g voita

Väliin:

2dl Emmental -raastetta
2dl Parmesan -raastetta
persiljasilppua


Lämmitä maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja ala alustaa jauhoja taikinapohjaan pikkuhiljaa. Kun suurin osa jauhoista on taikinassa lisää sulattettu voi ja sekoita. Vaivaa loput jauhoista taikinaan ja peitä kulho liinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi. 


Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ripottele pinnalle raastetut juustot ja persiljasilppu. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa siitä n.5cm levyisiä paloja. Asettele palat voideltuun pyöreään uunivuokaan. 


Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 minuuttia. 


Meillä tämä ainakin maistui sekä muksuille että vanhemmille. Ja voisipa tässä olla melko kiva herkku tarjottavaksi vaikka illanistujaisiin hieman runsaammilla täytteillä!:)

Tälläisenään sämpyläboston on juuri sopiva huikopala syysiltojen iloksi kera teekupposen. Itse lisään mustan teen joukkoon useimmiten muutaman palan sitruunaa sekä mausteneilikkaa. Ja tietysti hunajaa!!




Niin että ei muuta kuin sormet jauhopussiin ja kaulin käteen! Lupaan ettette pety!;)















Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kiitti vinkistä�� näyttää tosi hyvältä. Ihan pakko kokeille!
Unknown sanoi…
Suosittelen ehdottomasti testaamaan! Ajattelin itse tehdä tänään pesto-mozzarella-version tästä bostonista.:)
Anonyymi sanoi…
Terkut vastaanotettu Espooseen! :)

Itse suosittelen täytteeksi pestoa, mozzarellaraastetta ja fetan murusia. Päälle pinjaminsiemeniä.

J
Unknown sanoi…
Heh.. syötiin tuota versiota juuri tänä aamuna! Aivan taivaallista!;)
Unknown sanoi…
Olipa taas niin herkulliset kuvat, että oli pakko itse testata tätä reseptiä. :) Linkitin sen myös mun blogiin, varmaan ihan ok?! ;) Ja joo, taivaallista oli!
Unknown sanoi…
Ehdinkin justiinsa käydä kommentoimassa sun tekstiä! Kiva jos maistui!!:) Olen kyllä ikuisesti kiitollinen Espooseen tästä boston ideasta!
Ja linkitys tottakai ok.;)

Suositut tekstit