Lihansyöjän iltaherkku

Meidän lähikaupasta saa aivan taivaallisen maukasta ilmakuivattua kinkkua. Parman kinkku kuuluu herkkuihimme Suomessakin ja siellä ostamme aina aika ajoin niitä ohuen okukaisia viipaleita valmiissa muovipakkauksissa. Täällä kinkku on kaupan itse valmistamaa ja sitä sai maistella lihamestarin suoraan potkasta leikkaamana... Mmmm Mmmm ja vielä kerran Mmmmmm...

Ostimme herkkua kotiin hedelmien kera ja voin kertoa että lautanen tyhjeni alta aikayksikön minun ja mieheni suihin!


Kinkku oli hieman paksumpina viipaleina, jolloin makuakin oli luonnollisesti enemmän. Tämä on omasta mielestäni parasta mahdollista suolaisen himon taltuttajaa. Rypäleet ja mehukas hunajameloni sopivat rinnalle kuin nenä päähän. Melonit ovat nyt Venäjällä parhaimmillaan kotimaisen sadon kypsyttyä, lisäksi ne ovat ihan super edullisia. Suuri kokonainen vesimeloni maksaa hädin tuskin kahta euroa. Ja kuten arvata saattaa; lapset tykkää!:)



Lihan ja hedelmien rinnalle laitoin vielä patonkia jota kastoimme suolalla ja pippurilla maustettuun neitsytoliiviöljyyn. Tämä tapa sai alkunsa joskus vuonna nakki kun olimme ystäviemme kanssa syömässä Helsingin La Famigliassa. Siellä tätä patonkiherkkua tarjotaan aina ennen varsinaisten ruokien saapumista. Kannattaa kokeilla, ihan tosi kivaa vaihtelua sille iänikuiselle patongille ja tuorejuustolle!;) 

Ja rapsakka maalaispatonki on aina parempi vaihtoehto kuin tämä perinteinen vesi-jauhomössö ;D

Onko teillä jotain omia iltapala lemppareita? 
Itse olen ainakin pahemman luokan iltanapostelija ja uudet ideat ovat aina tervetulleita!:)



Kommentit

Suositut tekstit