Lapsen maailma

Kaiken kevyen rinnalle välillä vähän asiaakin.:) Tilasin kesällä pitkästä pitkästä aikaa lehden meille kotiin(josta olemme kyllä poissa puolet vuodesta)... ja vielä puhelinmyyjältä! Yleensä tokaisen heti kättelyssä asuvani ulkomailla jolloin minut jätetään samalta seisomalta rauhaan, mutta nyt halusin kuulla lisää lehdestä. Ja onneksi kuuntelin. Tilauspäätös oli helppo tehdä.

Kyseessä on Lapsen maailma joka on lastensuojelun keskusliiton  joka kuukautinen julkaisu. 

Lehti on sisällöltään todella rikas. Artikkelit koskevat lapsien ja nuorten hyvinvointia hyvin laaja-alaisesti. Paljon mielenkiintoisia asiantuntijahaastatteluja joissa pohditaan tämän hetken yhteiskunnan luomia haasteita herkässä iässä oleviin.  Kirjoituksia todellisen elämän sankareista; heistä jotka antavat paljon yhteisölleen ja heistä jotka kamppailevat sairauksien tai psyykkisten ongelmien kanssa ja ovat valmiita jakamaan tarinansa antaen samalla korvaamatonta vertaistukea kanssasisarilleen ja -veljilleen.  Lisäksi lehdessä pureudutaan siihen ihan tavalliseen arkeen, sen toimivuuteen sekä haasteisiin ja sudenkuoppiin. Hyvää avartavaa luettavaa siis jokaiselle vanhemmalle ja lasten ja nuorten kanssa työskentelevälle.

Kaikilla on varmasti tuoreessa muistissa surullistakin surullisempi Eerikan tapaus. Tapaus jonka toivoisi olevan ainoa laatuaan, mutta sitä se ei ole. Koko ajan lapsia joutuu varttumaan kohtuuttoman turvattomissa, väkivaltaisissa ja päihteiden hallitsemissa oloissa. Ennalta ehkäisevällä ja   aktiivisella lastensuojelutyöllä pyritään auttamaan ahdingossa olevia lapsia, mutta kyllähän kaikki tiedostavat kuinka tiukilla kunnat tällä hetkellä ovat.  Siksi lait ja säädökset ovat äärimmäisen tärkeitä, jotta jokaisen lapsen ja nuoren oikeudet pystyttäisiin turvaamaan. Näiden lakien ja säädösten uudistaminen ja kehittäminen ovat juuri lastensuojelun keskusliiton heiniä. Tutkimusten toteuttaminen ja asiantuntijoiden palkkaaminen vain luonnollisesti imevät rahaa... paljon paljon rahaa.  


Tätä rahaa liitto saa Lasten Päivä Säätion tuotto-osuuksista ja mm. RAY:n avustuksina, mutta avun tarve on alati muuttuvassa yhteiskunnassa pohjaton. Tilaamalla lehden voi tuoda oman pienen pienen kortensa kekoon. Kaikki lehden tuotto nimittäin menee lyhentämättömänä Lastensuojelun keskusliitolle. Asiantuntija-artikkelit ja koko lehden sisältö toteutetaan lahjoitusten ja hyväntekeväisyyden turvin, joten lehden myynnistä saadut rahat pääsevät suoraan liiton pussiin ja matkaavat sieltä eteenpäin tärkeisiin hankkeisiin. 39 euron lasku puolen vuoden välein ei kaada monenkaan taloutta, mutta se on yksi niistä pienistä ja tärkeistä askelista jonka voi halutessaan ottaa luodakseen meille kaikille parempaa huomista.  Sillä vaikka kärsivien lasten kohtalo ei koskettaisi niin ennaltaehkäisyyn panostaminen tässäkin asiassa imee kunnilta(joissa me asumme ja elämme ja joiden palveluista me nautimme) huomattavasti vähemmän rahaa kuin kärjistyneet huostaanottotilanteet ja niitä seuraavat pitkät terapiat ja muut ongelmat. Tästä päästäänkin seuraavaan pointtiin eli velvollisuudentuntoon. Suomessa asuu paljon mukavasti toimeentulevia perheitä joilla ei ole hätäpäivää kaikkien näiden surullisten YT-neuvotteluiden ja irtisanomisten keskellä. Juuri teihin haluaisinkin nyt vedota, koska itselle pienet panostukset voivat olla toiselle suuri apu.

Lehden pääsee halutessaan tilaamaan täältä.


Niin että rakkautta ja rauhaa tähän tiistaipäivään jokaiselle! Pus!


Kommentit

Suositut tekstit