Padi ja Takki


Päivä voi paistaa sateellakin, ainakin jos on herkullisen keltainen sadetakki päällä! Äiti halusi ottaa asukuvia ja Eemil halusi esitellä teille muumi-padin, kivoja juttuja kaiketi molemmat...;) 

Eemilillä on päällään viime kevään löytö Ranskasta. Petit Bateaun takki sopii jokseenkin täydellisesti syksyn epävakaille keleille ja sen kanssa voi huoletta lähteä myös "ihmisten ilmoille". Mikä onni että lapsille valmistetaan kivan näköisiä ulkovaatteita myös sadepäivien varalle; kaikki kunnia kurahaalareille, mutta meillä ne kuuluvat lähinnä leikkipuistoihin ja kotipihaan. 


Petit Bateaun ulkovaatteet ovat muutenkin kovasti mieleeni. Ihanan klassisia, yksinkertaisia ja raikkaita.  Tykkään erityisesti tämän takin sisävuoren raidoista jotka pilkottavat hupusta, ne tuovat pientä leikkisyyttä kehiin. Merkillä olisi itse asiassa yksi jos toinenkin ihana parkatakki talveksi pienelle pojalle, harmi vaan että niitä ei ole tarjolla Suomessa...


Seuraavaksi muumi-padiin. Eemilillä on ollut se nyt melkein vuoden ja aiemmin se ei ole jaksanut ihan hirveästi kiinnostaa. Pelit ja tehtävät ovat olleet yksinkertaisesti joko liian vaikeita tai tylsiä ja eihän tuolla kovaa ääntä pitävällä kapistuksella mitään erityisen suurta visuaalista antia ole. MUTTA nytpä Eemil on keksinyt sieltä kirjaintehtävät joissa tulee ilmoittaa millä kirjaimella sana alkaa tai sitten kirjoittaa koko sana ja se sanojen kirjoittelu vastaa mukavaa onkin! Varsinkin äidistä... 

Eemil: -Äiti mikä on ämpärin eka kirjain? 
Äiti: -Se on Ä. 
Eemil: -Mistä se löytyy?
Äiti: -M:än vierestä. 
Eemil: -No mikä on seuraava kirjain? 
Äiti: -M. 
Eemil: -Mistä se löytyy? 
Äiti: -No siitä minkä vierestä etsit äsken sitä Ä:tä. 
Eemil: -Ai okei. Entä se seuraava kirjain?
Äiti: -Se on P.
Eemil: Ai pehmeä?
Äiti: Ei kun kova.
Eemil: Ja entä seuraava?
Äiti: Taas ä.
Eemil: Mistä se löytyy?
Äiti: *syvä huokaus* Sieltä M:än vierestä taas...
.....
Eemil: No nyt se äiti sano että upeeta! Mä oon niiiin taitava!

Eh.. pakko myöntää että tämän kaltaisten lelujen toivoisi suovan itselle hetken omaa aikaa lapsen pelatessa, mutta metsään mentiin!:D Ehkä joskus vuoden päästä sitten... Joka tapauksessa tämä auttaa varmasti ajan kanssa hahmottamaan sitä miten sanat koostuvat ja helpottaa ehkä lukemaan oppimista sitten hamassa tulevaisuudessa kun se on ajankohtaista.:)



Nyt ovat kyllä arkipäivät hurahtaneet ohi ihan vauhdilla ja taas saa toivotella mukavaa alkavaa viikonloppua! Mulla on tälle päivälle suunnitelmissa pienet leivontasessiot joista kuulette myöhemmin..;)



Kommentit

Suositut tekstit