Syksyn herkuin kurpitsakeitto

Mikä sopisikaan paremmin lokakuun viileneviin päiviin kuin lämmin kurpitsakeitto. Makean lempeä sosekeitto maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin ja on vihannesten kuutioimista lukuunottamatta todella vaivaton lounas. Kauppojen hyllyt ovat nyt talvikurpitsoja pullollaan ja niillä saa helposti mehevoitettyä niin ruokia kuin leivonnaisiakin. 



Käytin itse keittoon talvikurpitsaa, butternut-kurpitsaa sekä bataattia. Kaikki kovin makeita aineksia, joten suolaa ei sovi kokatessa unohtaa jottei jää epäselväksi syökö pää- vai jälkiruokaa..;)


Kurpitsakeitto


puolikas pieni talvikurpitsa
puolikas butternut-kurpitsa
2 bataattia
8dl vettä
2 kasvisliemikuutioita
1prk Valion kolmen sipulin kermaa
1rkl tummaa siirappia
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia


Puolita kurpitsat ja poista niiden siemenet ja sisällä oleva "rihmasto". Kuori ja kuutio kurpitsat sekä bataatit. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutioit, kurpitsat ja bataatit ja keitä kypsiksi. 


Kun kuutioit ovat kypsiä valuta suurin osa keitinliemestä sivuun toiseen astiaan ja soseuta kurpitat ja bataatit sauvasekoittimella. Lisää tämän jälkeen kerma ja mausteet sekä sopiva määrä keitinlientä (oman maun mukaan riippuen siitä kuinka paksua keitosta haluaa). Kiehauta keitto ja kaada tarjoilulautasille. Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia ja rouhi kaveriksi mustapippuria. 

Tarjoile ja nauti!


Herkullista keskiviikon jatkoa!
Meillä on tänään suunnitelmissa sushi-ilta vanhemmillani joten innolla odottelen illankin herkkuja..;)


Kommentit

Unknown sanoi…
Kiitos ohjeesta. Mietinkin, että mitä muuta kurpitsasta voi tehdä kuin noiden kanadalaisten suosittelemaa pumpkin pieta! ;) Ja tarkoitus olisi heidän kanssa Halloweeniksi veistellä muutama lyhty, joten nyt ei jää sisuskaan käyttämättä. Ja oppivat kanukitkin samalla jotain uutta! ;D
Unknown sanoi…
Olet kyllä onnen tyttö jos pääset kanukkien oppiin kurpitsojen veistelyssä!;) Omat tekeleeni Jenkeissä olivat melko vaatimattomia ilmestyksiä kanadalaisten kanssasisarteni mestariteoksiin verrattuna..:D

Suositut tekstit