Päivä nimeltä blaah ja uunikalaa

Meidän päivä alkoi kolmelta yöllä kun Eevi huuteli minua sängystään. Neiti oli yltä päältä oksennuksessa ja aivan tulikuuma. Molemmilla lapsilla tulee usein oksu kuumen noustessa joten vatsatautia en edes epäillyt, mutta minä menen aina pienoiseen paniikkiin kun lapsille nousee kova lämpö. Tiedän että luultavimmin kaikki on okei, mutta pelkään kuollakseni aivokalvontulehdusta. Mistä lie tuollainen kammo noussut(?). Noh.. kipeä ja kiukkuinen alle kaksi vuotias ei ihan hirveästi innostunut dorkan äitinsä yöllisistä jumppaohjeista kun etsittiin napaa ja painettiin päätä polviin. Niska onneksi "surprise, surprise" taipui ihan normaalisti ja supon jälkeen Eevi jatkoi unia aamuun asti.  

Tämä päivä kului pitkälti pieni neiti sylissä, mutta ehdin päikkyjen aikana käsitellä meidän ulkokalusteet. Niistä tuli oikein priimat(Jee!:)) ja kirjoittelen aiheesta lisää vielä myöhemmin. Eevillä alkoi supot viedä kunnolla kuumetta pois vasta iltapäivällä ja illalla hän oli jo melkein oma iloinen itsensä. 
Tällaisena päivänä keittiössä ei tosiaankaan tule mieleen tehdä mitään gourmetpiruetteja vaan vedetään mahdollisimman simppelillä linjalla. Niimpä valmistin tänään uunikalaa. Maistuvaa ja  helppoa. Lisäksi tätä ruokaa riittää aina myös lounaaksi seuraavana päivänä.

Helppo Uunikala (reilu annos)

Tarvitset:

600g Norjanlohta
3 tomaattia
2 prk smetanaa
2 prk ruokakermaa
mustapippuria
suolaa
valkopippuria

perunoita


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aseta lohifile uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa. Viipaloi tomaatit ja laita viipaleet pediksi lohifileen päälle. 



Sekoita tämän jälkeen smetanat ja kermat keskenään. Mausta mustapippurilla, valkopippurilla ja ripauksella suolaa. Kaada seos lohi-tomaattipedin päälle ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. Keitä lisukkeeksi perunoita. 

Arkiruokaa isolla A:lla.:)


Eilen illalla oli neidillä vielä sen verran virtaa että riekunnan tiimellyksessä juostin naama edellä päin sohvan reunaa.
Ollut vissiin vähän rankka alkuviikko toisella..<3
Mutta nyt hyvää yötä ja seuraavaksi sitten vähän pihajuttuja.:)


Kommentit

Suositut tekstit